STRANDJÆGERSKYDNINGEN 2024 – Sådan gik det
Den 24. strandjægerskydning bød på godt vejr, mange skytter, svære duer og højt humør!

Strandjægerskydningen 2024 blev planlagt som “business as usual” og datoen lagt fast. HSL fik lavet aftaler med ØFC, Lars Kollings maskinudlejning m.v. Det hele var klar. 

Op til arrangementet havde HSL fået fat i en håndfuld gode hjælpere, der gik til opgaven med fuld fart – selv om de var ret nye i faget. Tak til dem!

Fredag skulle banerne stilles op, og parolen var sikkerheden i top og overkommelig sværhedsgrad på banerne. Det blæste en pelikan, men vejrudsigten for lørdag lød lovende med aftagende vind, tørvejr og sol.  

Lørdag morgen viste vejret sig fra den bedre side, og det blev endnu bedre op ad dagen. Hjælperne arbejdede hårdt med at få banerne klar, men der var dog tid til morgenkaffe og rundstykker. “Fjordbanditterne” kom fra Randers og hjalp til. Vi havde fået fat i nogle store traktorslanger, der blev placeret under skydeprammene. Det gav en realistisk bølgegang. Der var masser af grej fra Hansen Outdoor og SejlSikkert sikkerhedsudstyr på pladsen. Allerede inden kl. 0900 kom de første skytter og købte skydekort. 

Bane 1, primærbanen, havde kastemaskiner helt ude ved volden og brugte begge skeettårne. Der var en maskine på linje med standpladsen, og der blev skudt fra en gyngende skydepram og et par skydeskjul. Nogle af duerne var meget høje, og det gav udfordringer. 

Bane 2, krudtbanjoen, var som sædvanligt på OL-trap banen, hvor maskinerne var opstillet ved volden i begge sider. Nogle af duerne skruede ind forbi standpladsen og det var spændende. Der blev skudt fra en jagtbåd, et gåseskjul og et liggende skjul. Her var afstandsbedømmelse til en gråand, der stod på 30 meter. 

Bane 3, strandjægernes mareridt, havde DJ traileren, begge skeettårne og en enkelt maskine ved volden. Skytterne skød fra skydeskjul og en gyngende Svendborgpram. Der kom både sideduer og trapduer.

Vejret var med os, og skytterne købte godt med skydekort. Banen rundt bød på 54 duer. Banerne fungerede godt, og vi bemærkede ikke den “flaskehals” af ventende skytter ved bane 1, som vi plejede. Et par af maskinerne havde lige rigeligt med knuste duer på samvittigheden. Mange af vore gamle kendinge kom og støttede arrangementet. De hyggede sig, og der blev snakket jagt, våben, grej og selvfølgelig resultater. ØFC kantinen solgte pølser og diverse, og ved middagstid var der tryk på. Vi fik besøg af formanden for DJ, Claus Lind Christensen, der var med til at starte strandjægerskydningen for 24 år siden. Han fik tid til at skyde en omgang banen rundt. 

Undervejs fik skydningen og arrangementet som helhed meget ros fra deltagerne. Det var hyggeligt, og spændende at skyde en noget anderledes skydning end skytterne er vant til. Der blev solgt 83 skydekort, og den lille præmieskydning var delt op i strandjægerskydning (skydning fra pram, skjul m.v.) og sporting (skydning fra stående skydestilling). 

Søren og John uddelte præmier til de dygtige skytter. 

Stor tak til vore sponsorer: Sportshuset, Østjysk Hunting & Outdoor, Hansen Outdoor og HSL.

Efter klapsalverne fra præmieuddelingen sagde skytterne farvel og på gensyn. HSL blev mindet om, at næste år er det 25 års jubilæumsskydning. Der blev ryddet op på ØFC, og efterhånden samledes en mindre flok i HSL klubhuset på havnen. Her stod formand Erling for madlavningen til Strandjægerspisningen, og snakken gik lystigt. Der blev serveret kæmpestore bøfsandwich med tilbehør, karamelliserede løg og dessert. Rigtig “strandjægermad”. Nogle medlemmer var trætte efter dagens arbejde, og nogle få andre fortsatte til den lyse morgen.  

Søren Ahrenfeldt/John Friborg