Regnvejr – ålegræs – stor donation til stenrev i Horsens Fjord
Uge 24 står i ålegræssets tegn - du kan være med!

Den stort anlagte “Ålegræssets Dag” lørdag den 8. juni var tæt på at regne væk. På denne “World Ocean Day” havde forskellige organisationer planlagt store udplantninger af ålegræsskud. Kysthjælper.dk – RedHorsensFjord – Tænketanken Hav´s store ålegræsinitiativ. Projekterne er fagligt bakket op af bl.a. Syddansk Universitet. Mogens Flindt, der forsker ved Biologisk Institut på SDU, deltog i teltet.  

Desværre kom et lavtryk med masser af regn ind over Danmark netop denne lørdag. Arrangementet “Horsens Holder”, hvor Kysthjælper.dk og RedHorsensFjord var repræsenteret på Langelinje i Horsens, var en våd affære. Det regnede kraftigt fra start til slut, men alligevel blev teltet ved fjorden hurtigt fyldt op med interesserede deltagere. Teltet havde plads til 30 personer, og der blev bundet masser af ålegræsskud på søm med ståltråd. Binderne var en blanding af lystfiskere, jægere, naturfredningsfolk og andre naturinteresserede. Der havde også sneget sig et par politikere med. Humøret var højt, og snakken gik lystigt. Alle med regntøj og gummistøvler. De 8 dykkere led ingen nød i deres tørdragter. 

Efter godt et par timer var der bundet 3000 ålegræsskud, som var dagens mål. Ålegræsset blev udplantet af dykkerne ved Boller Nederskov. 

Der blev mumlet noget om, at vi havde fået en tilladelse til udlægning af stenfelter/stenrev. Så fik teltet besøg af borgmester Peter Sørensen og repræsentanter for Løvbjerg Fonden. I øsende regnvejr blev der holdt taler og Løvbjerg Fonden donerede 400.000 kr. til bl.a. udlægning af stenrev i fjorden. En kæmpestor hjælp til projekterne for at forbedre fjordens tilstand. Tusind tak til Løvbjerg Fonden. 

Binding af ålegræsskud fortsætter i uge 24 i camp´en ved Øster Bisholt på sydsiden af fjorden. Tilmelding til Jan Karnøe på 21704913 eller jankarnoe@gmail.com

/

John Friborg