Shelters til rugende edderfugle 2023
HSL har nu opsat shelters på Svanegrunden - se filmen!

Hvordan gik det så med HSL`s shelters projekt 2023?

Efter indkaldelsen her på siden, mødte en god flok medlemmer op til HSL klubaften den 14. marts. Der var fokus på shelters byggeri. Vi havde skaffet materialer m.v. så vi gik i gang med byggeriet, justeringen af vildtkameraerne og klargøring til opsætningen på Svanegrundene. Der var lignende projekter i gang på Hou Røn og Hjarnø.

Planlægningen af turen til Svanegrunden var selvfølgelig afhængig af vejret, og afgangen blev udsat et par gange. Så oprandt dagen, hvor en flok medlemmer kunne deltage, bådførerne var vigtige personer, og så lige vejrudsigten – den var fin. Vi mødtes i klubhuset til morgenkaffe og rundstykker, bådene blev søsat og pakket, og så sejlede vi mod Svanegrunden. 

Vi havde forberedt de mange shelters, og opsætningen var nem. RioNet shelterne skulle bare foldes ud og trykkes ned i sandet. Vi satte shelters på steder, hvor vi kunne se edderfuglene tidligere havde haft reder. Kameraerne blev tilsluttet og så sejlede vi hjem igen. Allerede ved hjemkomsten begyndte kameraerne at sende billeder, så det var perfekt. 

Du kan se videoen her:

 

Følg med på hjemmesiden, hvis du har et hjerte, der banker for naturen. HSL har både fugletælling, oprydningsdag i klubhuset, ålegræsplantning og planlægning af  Strandjægerskydning i gang.

(Kysthjælper arbejdet med ålegræs og stenrev er koncentreret om uge 25, fra den 17/6 til den 25/6, men nærmere herom senere).

Vi ses! 

John Friborg