Strandjægerskydningen 2022
Årets skydning blev en stor succes!

Tidligt lørdag morgen blev første punkt på listen vinget af – vejrudsigten var perfekt til strandjægerskydning! På ØFC startede vi kl. 08 med kaffe og rundstykker. Banerne var sat op, og snakken gik livligt. Vi var spændte på de nye opstillinger med kanin-due og de flade, skruende battue-duer. HSL skulle også i år stå for forplejning til personale og skytter, og det blev frankfurtere. Vi havde fået hjælpere/dommere til banerne fra “Onsdagsklubben”, og to af vore unge mennesker stod for IT og indskrivning af skytterne. Kun firmaet DanGate havde meldt sig som udstiller, og de kom med en trailer fyldt med jagtgrej. De stillede en båd og et par liggeskjul til rådighed for standpladserne.  

Allerede kl. 09 var de første skytter indskrevet, og så gik det stærkt. Kastemaskinerne opførte sig pænt, og der var kun små problemer undervejs. HSL havde et glimrende samarbejde med ØFC, der bistod med teknikken på de faste baner. Kanin-duerne kom på bane 1, og de hoppende duer gav udfordringer for skytterne. Battue-duerne kom på bane 2, og de flade, skruende duer resulterede ofte i et enkelt bandeord fra skytterne. Fælles for alle baner var, at opstillingerne var spændende og jagtrelaterede. Sværhedsgraden var også rimelig på alle standpladser. Der var igen i år mulighed for at skyde fra stående skydestilling. I løbet af formiddagen fik vi besøg af DJ formand, Claus Lind Christensen, der var med til at starte Strandjægerskydningen for mange år siden. Mange gamle kendinge deltog i skydningen, og der var også en del tilskuere til arrangementet. Desværre pakkede DanGate tidligt ned, og det gav lidt udfordringer på standpladserne. Det blev dog klaret. Vejrudsigten holdt hele dagen, og folk ville skyde. Der blev faktisk solgt så mange skydekort, at der ofte var lidt kø ved banerne.  

Ved præmieuddelingen var der sat rekord i antal solgte “banen rundt” kort med 54 duer. Hele 99 kort! Her er et udpluk af dagens flotte resultater af Strandjægerskydningen 2022: 

1: Jimmy Nikolajsen 51/57.   2: Brian Nielsen 48/57.   3: Alex Hjort 47/57.   4: Kjeld Mortensen 47/59.   5: Hans Hauge 47/59.                            6: Mogens Johansen 47/59.   7: Mikkel Haiss 44/59.   8: Carsten Hansen 44/60.   9: Christian Just 43/59.   10: Mads Bjerremand 43/60. 

Følgende havde sponseret præmier til skydningen, og arrangørerne siger mange tak for opbakningen: 

Østjysk Våbenhandel, Hedensted. Vaabenshoppen.dk, Horsens. Sportshuset, Horsens. Horsensegnens Strand- og Landjægere, Horsens. 

                              

Efter skydningen blev der sagt farvel og på gensyn. Der blev ryddet op på ØFC, og en flok strandjægere tog til HSL klubhus på Horsens Havn. Her fortsatte den hyggelige jægersnak, og der blev spist rigeligt med stegt flæsk og persillesovs. Festen sluttede med et festfyrværkeri fra en ukendt sponsor i sydbyen. Der var ikke mange både, så det blev kun til en sejltur i Torbens Andkjær jagtbåd. 

Søndag morgen var der HSL morgenbuffet i klubhuset, og en lille flok jægere sad udenfor og nød maden og det gode vejr.

 

Tak for denne gang – John Friborg