HSL Strandjægerskydning 2023 er overstået!
God skydning - vejret blev bedre en ventet - mange skytter og tilskuere!

 

HSL skulle stå for hele skydningen i år, og det blev forberedt grundigt. Der var bestilt rigeligt med kastemaskiner, så eventuelle nedbrud kunne afhjælpes. Banerne blev stillet op, og vi lurede på vejrudsigten for lørdag – den var ikke alt for god! HansenOutdoor stillede telt op med jagttøj m.v., SejlSikkert fremviste redningsudstyr og Eric Paulsen kom forbi fra Sjælland med diverse kald. Fjordbanditterne fra Randers kom og gav en hånd med arbejdet. Efter hjælperne havde drukket morgenkaffen, begyndte skytterne så småt at ankomme. 

Bane 1 – Primærbanen – bød på duer fra skeettårnene og duer skråt udefra volden. En kanindue og en bagfrakommende due. En spændende bane, hvor der blev skudt fra foreningens Svendborgpram og skydeskjul. 

Bane 2 – Krudtbanjoen – havde skydning fra en mærkelig aluminiumsbåd, en jagtstol og et liggende skjul. Her kom duer fra begge sider og fra trapgraven. Endvidere kom en lille, hurtig teal, der voldte de fleste skytter problemer. Afstandsbedømmelse til en gråand (24 meter). 

Bane 3 – Strandjægerens mareridt – havde duer fra trapgraven, sideduer og DJ-trailerens svære dublet, der kom skråt bagfra. Skytterne skød fra kravlepram og skydeskjul. 

Skydningen blev i år afviklet med et par kraftige byger om formiddagen, og herefter overskyet tørvejr. Udmærket skydevejr og slet ikke så slemt som meteorologerne havde spået. Skytterne skød bravt, og der blev leveret gode resultater til de svære duer. Heldigvis opstod der ikke de helt store køer ved bane 1, som tidligere har drillet lidt. På hver bane blev der skudt til 18 jagtrelaterede duer af forskellig slags, enkelte og dubleer – 54 duer i alt. Der kunne skydes stående sporting og strandjægerskydning fra de forskellige skjul og pramme m.v. 

Der blev delt præmier ud til de bedste skytter, og arrangørerne siger TAK til sponsorerne: Sportshuset, Østjysk Hunting, Lars Kolling, HansenOutdoor, Robert Mazanti og HSL. Ligeledes en stor TAK til vore mange hjælpere – uden dem er der ingen Strandjægerskydning!

Efter oprydningen på ØFC samledes en lille flok i HSL-klubhuset på havnen. Der blev lige tid til at teste pramme, inden vi satte os til bords og nød en “Tyrolerbuffet” med det hele. Snakken gik lystigt til godt midnat, hvor årets strandjægerskydning blev afsluttet. Søndag morgen blev der ryddet op og drukket meget kaffe sammen med HSL morgenbuffet i klubhuset!  

 

Søren Ahrenfeldt/John Friborg

IMG_20230911_Resultatliste

2023 Program for Strandjægerskydning