KLUBAFTEN HOS PV-LERDUER
HSL medlemmer blev meget klogere på lerduer!

Din jagtforening – Horsensegnens Strand- og Landjægere – inviterede til klubaften tirsdag den 14. november. Denne gang blev klubaftenen afholdt hos firmaet PV-Lerduer i Tvingstrup. 

En god flok jægere og flugtskytter mødte op ved fabrikken, og indehaverne Paul og Michael tog imod os. Paul er stadig ivrig flugtskytte, og de fleste kender ham fra skydebanen.  

Paul og Michael fortalte om produktionens start, og i baggrunden buldrede maskinerne. Paul var ivrig flugtskytte og jæger, og han skulle egentlig fremstille træsko. Det var mere interessant at producere lerduer, for så kunne man kombinere interesse med levebrød. I 1985 startede det hele så småt. Man kunne ikke lige gå ud og købe maskiner til produktion af lerduer, så en væsentlig del af maskineriet måtte Paul fremstille selv. En egentlig produktion af de runde skydemål kom langsomt i gang, og problemer med opvarmning af materialet, miljøkrav og fremstillingshastighed blev klaret. Michael kom med i firmaet, og teknikken blev langsomt forfinet. Det er stadig Paul og Michael, der servicerer maskineriet. I dag foregår fremstillingen af lerduer ved hjælp af robotter, og er næsten automatisk. Det er dog et følsomt materiale, så der skal hele tiden holdes øje med produktionslinjen. 

Undervejs blev der serveret wienerbrød og kaffe m.v. og vi blev vist rundt på fabrikken. 

PV-lerduer er i dag den eneste producent af lerduer i Danmark, og der fremstilles 8000 lerduer i timen i Tvingstrup.

Hen på aftenen var vi blevet meget klogere på lerduer, og vi sagde tusind tak for en hyggelig klubaften.   

John Friborg