Referat fra Strandjægerweekenden 2020
20-års jubilæum

Det startede for tyve år siden!

I 2020 er det 2IMGP46780 år siden, at Claus Lind Christensen og John Friborg arrangerede den første ”strandjægerskydning” på Østjysk Flugtskydnings Center. Sådan et jubilæum skal fejres!

Samtidig er 2020 året, hvor Corvid-19 virus brød ud, og skydecentret lukkede ned for aktiviteterne. Nu var ØFC åbnet igen med strenge restriktioner om afstand, håndsprit og få skytter på banerne ad gangen.

Horsensegnens Strand- og landjægere afholdt de sædvanlige møder, hvor arrangementet blev planlagt. Vi skulle passe på hinanden, men i baghovedet havde vi også, at Corvid-19 pandemien kunne tiltage, og sundhedsmyndighedernes anbefalinger kunne blive yderligere skærpede. Det skete heldigvis ikke.

Masser af potentielle udstillere blev kontaktet, og heldigvis var der en del positive tilbagemeldinger. Samtidig fik vi støtte af lokale forretningsdrivende, hvoraf mange havde støttet projektet i samtlige 20 år.

Østjysk Våbenhandel støttede os med førstepræmien, Effektlageret, Vaabenshoppen, Intersport/Jaktia og udstillerne fra Dangate og Duckhouse sponserede ligeledes fine præmier. I år var det tydeligt, at der var fokus på lokkeudstyr, gåsejagt, skydepramme og diverse lokkekald. Duckhouse udstillede flotte lokkere, chokes og andet grej. Dangate havde en plastskydepram fra amerikanske Beawertail, samt lokkere og skjul. Flere lokale jægere udstillede deres egne pramme og støbeforme. Fjord Banditterne fra Randers havde udstillet et flot set-up af grej til deres jagtform, heriblandt en flot camouflagemalet Vissenbjergpram. Team Westhunt Waterfowlers havde en stor stand med udstyr og flere flotte pramme med. Det var typerne Langelandspram, Topsi boble og Tostrup boble. Her blev også udstillet nogle små 3D print af prammene. Modellerne var vældig flot lavet. Bagerst på parkeringspladsen ved ØFC-klubhuset lød de velkendte toner af lokkekald fra ”The Danish American” alias Eric Paulsen.

Vejrudsigten havde skiftet meget i perioden op til Strandjægerweekenden. Om lørdagen vekslede vejret mellem solskin, skyer og en lille smule regn – der dog næsten ikke kunne måles. Perfekt vejr!

Skydningen startede kl. 0900 og skytterne begyndte at blive indskrevet. Vi havde erfaring for, at ikke alle skytter havde evnen eller viljen til at skyde fra en pram eller et jagtskjul. Derfor var der i år to muligheder. Skytterne kunne vælge Strandjægerskydning, hvor de 54 duer skulle skydes fra de opstillede pramme, skjul og lignende i jagtrelaterede skydestillinger. Den anden mulighed var Jubilæums-sporting, hvor de samme duer skulle skydes som sporting fra stående skydestilling.  

Den første bane, Primærbanen, havde standpladser med skydeskjul, en Dangate Beavertailpram og endnu et camoufleret skydeskjul. Næste bane, Krudtbanjoen, havde en lille hvid svanepram, et rygliggende skjul og en overdimensioneret skydetønde som standpladser. Sidste bane, Strandjægernes mareridt, havde en Svendborgpram og en Korsørpram som standplads. Det er ikke nemt at forudsige, hvor svære de forskellige duer er, før skydningen var godt i gang, men ud fra resultaterne var sværhedsgraden temmelig høj.

Claus Lind Christensen kom lige fra HB-møde, men nåede lige at skyde Strandjægerskydning – banen rundt.

Der blev skudt 80 kort, fordelt med to tredjedele Strandjægerskydning og en tredjedel Jubilæums-sporting.

Strandjægerskydningen:

Brian Nielsen 43/57
Jimmy Nicolajsen 39/62
Claus Knudsen 39/63
Børge Andersen 36/57
Thomas Brauer 35/63
Per Petersen 34/59

 

Jubilæums-sporting:

Mogens Johansen 47/57
Claus Nielsen 39/60
Jonathan Fomsgaard 35/61
Flemming Laursen 34/61
Kjeld Mortensen 34/56
Bjarke Sørensen 32/61

 

Efter præmieuddelingen til de dygtige skytter, sluttede HSL formand Erling Nielsen og Claus Lind Christensen af med at takke skytterne for deres opbakning til arrangementet. De takkede også John Friborg for det store arbejde som ”tovholder” for arrangementet igennem mange år. John fik overrakt en stor fotostat af Sydsand på Svanegrunden, med edderfugle, jæger og båd i baggrunden.

Strandjægerskydningen blev pakket sammen for denne gang, der blev sagt farvel og på gensyn. Så kørte en flok strandjægere til klubhuset på Havnen i Horsens, hvor der blev dækket op og lavet mad til den store jubilæumsstrandjægerspisning. 20 strandjægere fra nær og fjern havde en hyggelig aften i klubhuset.

Næste morgen blev der langsomt liv i klubhuset, og der blev dækket op til morgenkaffe med det hele. Der blev søsat nogle jagtbåde og pramme, og et par jagtbåde kom sejlende fra Snaptun. Så kunne jægerne prøve de forskellige slags kravle- og skydepramme, samt få en tur i en af jagtbådene. Det hele blev akkompagneret af diverse toner fra Eric Paulsens lokkekald. Der herskede en vis træthed blandt deltagerne, og ved middagstid blev Strandjægerweekenden 2020 lukket og slukket.

Se flere billeder fra weekenden

Horsensegnens Strand- og Landjægere